JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii ger bort utvecklingsverktyg
Ögonstyrningsspecialisten Tobii öppnar en utvecklingsportal där det går att gratis ladda ner utvecklingsverktyg, vetenskapliga uppsatser och annan information kring ögonstyrning.
Att öppna forum på Internet och på så sätt skapa intresse och bygga upp ekosystem kring en produkt eller teknologi har i flera sammanhang visat sig lyckosamt. Tobii Technology i Danderyd sällar sig nu till trenden och öppnar en egen ”app market” på Internet, appmarket.tobii.com.

– Vi blir ständigt imponerade av uppfinningsrikedomen som forskare världen runt har visat genom att skapa tillämpningar som förstärker eller utökar våra produkter och kompletterar vår mjukvara. Nu är vårt mål att dela dessa verktyg och annan information och idéer kring ögonstyrningsteknik i ett bredare forum, så att ännu större framsteg kan nås, säger Tom Englund, vice vd på Tobii.

På sajten kan vem som helst efter registrering hitta information om – och ladda ner – tillämpningsmjukvara som utvecklats av Tobiis kunder. Applikationerna, drygt 20 till antalet från start och i de flesta fall gratis, är testad av Tobii. Här går det också att ladda ner gratisversioner av Tobiis utvecklingskit (dock tar företaget betalt för eventuell support). Drygt 500 forskningsartiklar finns också, liksom ett diskussionsforum.

Sajten är även ett medium där Tobiis kunder kan kommunicera med företagets tekniker.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)