JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
EDA-bolaget Mentor Graphics och testföretaget Rohde & Schwarz har tillsammans tagit fram en plattform för verifiering av kretsar för trådlösa kommunikation. Kombinationen ser ut att vara skräddarsydd för Ericsson.
Med hjälp av Mentors hårdvaruemulator Veloce och test- och mätinstrument från Rohde & Schwarz har de båda utvecklat en hårdvaruaccelererad plattform för avlusning av system på kisel, främst avsedda för trådlös kommunikation. Målet med samarbetet har, enligt en pressrelease, varit att ge bästa möjliga hjälp för att få fram komplexa system på kisel enligt tidtabell, utan att kompromissa med vare sig prestanda eller mätnoggrannhet.

Lösningen ser ut som skräddarsydd åt Ericsson, dit båda företagen är stora leverantörer. Men andra telekombolag, liksom mobilkretsbolag som ST-Ericsson, kan förstås också ha nytta av plattformen.

– Genom att slå oss ihop med Mentor och Veloceemulatorn kan vi visa våra kunder en höghastighetsplattform som låter dem testa system på kisel och tillhörande integrationer många veckor eller månader innan de bestämmer sig för att ta fram riktigt kisel, säger Rohde & Schwarz produktchef Gerhard Goetz i pressmeddelandet.

Systemet gör det möjligt att utveckla mjukvara för ännu icke framtagen hårdvara - hårdvarukonstruktionen emuleras i Veloce. Veloce fungerar både för transaktionsbaserd verifiering - alltså på en abstraktionsnivå ovanför registernivån (RTL) - och för traditionell in-circuitemulering (ICE).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)