JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 14 juli 2020 VECKA 29

USA kräver fristående energitester

I januari 2011 inför amerikanska myndigheter krav på en obligatorisk tredjepartstestning för att få använda märkningen Energy Star. Den svenska delen av test- och konsulthuset Intertek Semko är bland de första i Europa att erbjuda den typen av testning.
Energy Star är en amerikansk energieffektivitetsmärkning som funnits sedan 1992. Den amerikanska energimyndigheten och EPA (Environmental Protection Agency) står bakom märkningen och den syftar till att minska energiförbrukningen av produkten samt ge kostnadsbesparingar för konsumenterna.

Hittills har märkningen skett genom självdeklaration, med undantag för ett fåtal produktgrupper. Tillverkaren har själv testat produkten och skickat in dokumentation till EPA.

– Nytt är alltså att från den 1 januari 2011 måste du låta ett av EPA ackrediterat tredjepartslaboratorium prova produkten. Laboratoriet rapporterar sedan till en så kallad “certification body“ i USA som certifierar produkterna och ordnar registrering hos EPA. Intertek Semko AB är nu ackrediterat för hemelektronik och kontorsprodukter och Intertek i Nordamerika är “certification body“. Intertek kan därmed erbjuda en mycket snabb och smidig process för Energy Star-märkningn, säger Anders Åhman, tekniskt ansvarig för Interteks energitjänster, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)