JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ladda mobilen trådlöst på fiket

Ladda mobilen trådlöst på fiket

Finländska PowerKiss, som utvecklar trådlös laddning för mobiler, har inlett ett samarbete med Wayne´s Coffee i Sverige. På sex kaféer i Stockholm går det nu att ladda mobilen under fikapausen.
Alla har vi väl upplevt irritationen av att batteriet i mobilen sinat just när man behöver mobilen som bäst. Nu lockar Wayne´s Coffee med en fulladdad mobil i samband med att du njuter av en kopp nybryggt kaffe.

Själva laddningen sker vid fikabordet, med hjälp av en laddningsstation som göms på undersidan av bordet och sänder ut ett elektriskt fält. En ring-mottagare, som gästen får från kassan, gör att laddningen automatiskt kan börja då den fästs i mobilen och placeras över laddningsstationen. Laddningen avslutas när batteriet är fullt. Och när ingen ring-mottagare finns i laddningsstationens närhet intar den viloläge.

I dagsläget går det enbart att ladda mobiler med PowerKiss teknik, men framöver ska det även gå att ladda bärbara datorer på samma sätt. Förutom på sex kaféer i Stockholm erbjuder Wayne´s Coffee sin laddningstjänst på ett fik i Helsingfors.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)