JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 12 juli 2020 VECKA 28
Minnestillverkaren Ramtrons förhoppning om en aggressiv expansion för företagets ferroelektriska minnen tycks dröja. IBM har ännu inte fått i ordning produktionslinan som skulle ha börjat leverera kretsar redan i fjol.
Redan år 2009 ingick Ramtron ett foundryavtal med IBM, som innebar att företagen skulle installera Ramtrons FRAM-process i IBM:s halvledarfabrik i Burlington. Året därpå, alltså i fjol, var det sagt att de första kretsarna skulle levereras men några kretsar har ännu inte dykt upp.

Produktionslinan som strular är en 0,18 µm-lina som Ramtron äger men som IBM ska sköta. Ramtrons vd Bill Staunton räknar med att företagets första egna lina ska vara klar att tas i drift först om ett halvår, vilket innebär stora konsekvenser för företagets kunder. För att mildra problemet har företaget konstruerat alternativa minnen som ska tillverkas hos Texas Instruments under en övergångsperiod. Ramtron tillverkar FRAM hos Texas Instruments sedan tidigare, men inte i 0,18 µm.

Produktionsstrulet gör att Ramtron sannolikt inte kommer att nå sitt tillväxtmål, motsvarande 200 miljoner i omsättning år 2014, som företaget berättade om för Elektroniktidningen på elektronikmässan Electronica i München i november (se länk).
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)