JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens "inte intresserat" av Huaweis hemligheter
Strategichefen på Nokia Siemens Networks förnekar att Huaweis intellektuella egendom ligger bakom köpet av Motorolas division för trådlös infrastruktur.
I förra veckan drogs Nokia-Siemens köp av Motorolas enhet för trådlös infrastruktur inför rätta av Huawei som hävdade att affären riskerade Huaweis företagshemligheter (länk). Huawei lyckades övertyga domstolen om att senarelägga affären för att frågan skulle utredas.

Nu går Nokia-Siemens till mottattack, och säger att man inte är ett dugg intresserad av det som Huawei vill skydda.

– Vi behöver inte den informationen, vi vill inte ha den, och vi respekterar andras intellektuella rättigheter helt och fullt, skriver Nokia-Siemens strategichef Michael Matthews på sin blogg.

Han hävdar att skälet till köpet av Motorolaenheten är att utöka kundbasen, i synnerhet i USA och Japan, samt att komma åt Motorolas teknikplattformar inom CDMA.

Det var i somras som Nokia Siemens Networks la ett bud värt 1,2 miljarder dollar på större delen av Motorolas verksamhet inom nät för mobil infrastruktur. Omkring 7 500 medarbetare berörs, däribland stora FoU-avdelningar i USA, Kina och Indien. Affären har även stött på patrull i Kina där konkurrensmyndigheterna kan försena affären så att den inte kan genomföras förrän under andra kvartalet i år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)