JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 5A till Umeå

Den Malmöbaserade komponentdistributören 5A öppnar sitt fjärde lokalkontor, denna gång i Umeå.

– Man vinner helt klart marknadsandelar på lokal närvaro. Jag vet vad kunderna i Norrland sa när Arrow lade ner sitt kontor i Skellefteå, och en del av det de tappat hoppas jag att vi tar nu, säger Bo Nilsson, vd på AAAAA, eller 5A som det också uttalas.


För att vara baserad i Skåne så har 5A en stor andel av sin försäljning i Norrland. Bo Nilsson vill inte tala om hur stor - han säger att han faktiskt inte vet - men han har personligen gjort ett stort antal resor runt om till kunderna i norra Sverige. Under de senaste åren har han haft sällskap av Isabella Peterson, som nu får ansvaret för det nya kontoret.


– Jag brukar säga att när man varit två gånger hos en kund i Norrland har man varit där en gång mer än någon stockholmare, säger Nilsson.


– Det kostar inget extra att ha ett kontor, och man vinner mycket på att bygga upp lokala nätverk. Folk vill jobba med lokala aktörer – det är precis som med det lokala ICA. Man handlar där om det funkar.


Norrlandskontoret är 5A:s fjärde. Tidigare har man etablerat sig i Göteborg där det idag finns fyra anställda, och i Stockholm med en anställd. Hittills - Bo Nilsson indikerar att en rekrytering är på gång.


– Egentligen är tre personer minimum för ett kontor. En som är ute, en som är inne och en som är borta, kommenterar Nilsson.


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)