JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 9 augusti 2020 VECKA 32
Ericsson drar igång en tjänst med vars hjälp det ska gå att flytta pengar mellan två personer lika lätt som att skicka ett SMS. Tjänsten vänder sig primärt till den miljard människor som har mobiltelefon, men vare sig bankkonto eller kreditkort.
Efter två års förberedelser startar nu Ericsson Money Services, som ska ge möjlighet att skicka pengar från en person till en annan enbart med hjälp av mobiltelefoni. Enligt Ericsson är pengaförmedling en av de tillämpningar som spås växa allra snabbast i utvecklingsländerna under de närmaste 2-3 åren. Det är också en grundförutsättning för att visionen om 50 miljarder uppkopplade enheter år 2020 ska bli verklighet.

Ericsson skriver i ett pressmeddelande att företaget siktar på att axla en drivande roll i ansträngningarna att bygga ett globalt mobilt ekosystem för pengar.

Operatörer och finansbolag som anammar tjänsten får möjlighet att erbjuda sina kunder att flytta pengar i realtid, över gränser, i olika valutor. Enligt Ericsson uppfyller lösningen alla nödvändiga legala och regulatoriska krav, liksom alla upptänkliga säkerhetskrav. Inför lanseringen har tjänsterna testats i Europa och Asien.

– En ny marknad håller på att öppnas, med kunder vars första möte med en bank kommer att ske över en mobiltelefon, och som aldrig kommer att äga ett kreditkort i plast. Människor som kanske aldrig kommer att gå in i en bankbyggnad har nu möjlighet att gå in i en virtuell bank med hjälp av telefonen. De kommer också att gynnas av rimligare avgifter för rutinärenden som att överföra pengar, säger Semir Mahjoub, chef för Ericsson Money Services, i ett pressmeddelande.

Ericsson kommer att demonstrera den nya tjänsten på mässan Mobile World Congress i Barcelona 14-17 februari.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)