JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electroengine varslar i Gävle
Uteblivna löften påstås ligga bakom Electroengines varsel av stora delar av personalen i Gävle och hot om att lämna staden. Planen var att under våren börja tillverka motorer i Gävlefabriken.
– De uteblivna löftena äventyrar den finansiella hållbarheten i vår verksamhet och ytterst grunden för ett långsiktigt samarbete. Därför tvingas vi idag varsla 12 av våra 17 medarbetare och även planera för en flytt av verksamheten, säger företagets vd Thomas Bergfjord till Sverigesradio.se i Gävleborg

Uppsalaföretaget Electroengine utvecklar drivlinor för elfordon. I Gävle har företaget ett dotterbolag – Electroengine Productions – med fabrik där planen bland annat är att ta fram en första prototypserie av en speciell permanentmagnetmotor under våren (se länk).

Electroengine etablerade sig Gävle i och med att Ericsson avvecklade sin basstationsfabrik i staden. I dag varslade dock företaget 12 medarbetare i Gävle, enligt sverigesradio.se. Företaget anger att orsaken är att man inte fått de pengar som lovats ut av regionens företrädare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)