JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Uteblivna löften påstås ligga bakom Electroengines varsel av stora delar av personalen i Gävle och hot om att lämna staden. Planen var att under våren börja tillverka motorer i Gävlefabriken.
– De uteblivna löftena äventyrar den finansiella hållbarheten i vår verksamhet och ytterst grunden för ett långsiktigt samarbete. Därför tvingas vi idag varsla 12 av våra 17 medarbetare och även planera för en flytt av verksamheten, säger företagets vd Thomas Bergfjord till Sverigesradio.se i Gävleborg

Uppsalaföretaget Electroengine utvecklar drivlinor för elfordon. I Gävle har företaget ett dotterbolag – Electroengine Productions – med fabrik där planen bland annat är att ta fram en första prototypserie av en speciell permanentmagnetmotor under våren (se länk).

Electroengine etablerade sig Gävle i och med att Ericsson avvecklade sin basstationsfabrik i staden. I dag varslade dock företaget 12 medarbetare i Gävle, enligt sverigesradio.se. Företaget anger att orsaken är att man inte fått de pengar som lovats ut av regionens företrädare.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)