JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mecel öppnar i Indien

Fordonselektronikutvecklaren Mecel öppnar sitt första utlandskontor i indiska Bangalore. Redan från start får det indiska kontoret 40 anställda.
Utvecklingen av fordon sker inte längre bara på traditionella platser som Europa, USA och Japan. Allt mer av utvecklingen görs i länder med stark tillväxt, som Indien, Latinamerika, Kina och Malaysia, konstaterar Mecel.

– Den asiatiska bilindustrin växer och med vår närvaro i Indien kan vi nå hela den asiatiska marknaden snabbt och direkt. Många av våra kunder och partner bedriver forskning och utveckling i regionen, säger Kent Eric Lång, vd på Mecel, i ett pressmeddelande.

Fokus för det indiska kontoret blir utveckling och försäljning av Mecels produkter för Autosar-utveckling, samt Bluetooth för fordonsbruk och människa-maskingränssnitt.

Mecel, som har huvudkontor i Göteborg, planerar att inledningsvis sysselsätta 40 personer, men tanken är att växa snabbt. Kontorschefen Thomson Christopher kommer från Delphi, som äger Mecel.

– Mecels produkter och lösningar är i världsklass, och tillsammans med det rika utbudet av ingenjörer i regionen ger det ett bra recept på framgång för Mecel i Indien, säger Thomson Christopher i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)