JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Låsjätte tror på NFC
Efter att ha provat att ersätta hotellrumsnycklar med NFC-kompatibla mobiltelefoner är låsjätten Assa Abloy övertygad om att tekniken kommer att få stort genomslag.
Få nyckeln skickad direkt till mobilen, lås upp hotellrummet med mobilen, slipp köer vid in- och utcheckning. Det har varit verklighet för 30 stamkunder på hotell Clarion i Stockholm under ett åtta månader långt pilottest, det första i världen där gäster fått testa NFC-nycklar i stället för konventionella hotellnycklar.

– Pilotprojektet blev mycket lyckat. En majoritet av gästerna uppgav att tjänsten gjort deras vistelse behagligare. Resultaten visar att mobila nycklar för att öppna alla typer av dörrar kommer att bli ett av de populäraste användningsområdena för NFC, säger Daniel Berg på Assa Abloy i ett pressmeddelande.

Gästerna, som övernattade ofta på hotellet, ville gärna ha fler funktioner kopplade till sina NFC-mobiler enligt den enkät de svarade på efter försöket. Exempelvis ville de kunna betala mat och dryck, få information om hotellet och närområdet, och om kollektivtrafiken.

För hotellet finns också fördelar.

– Vi kan knyta starkare band till våra gäster genom att skicka information om erbjudanden och evenemang. Enkäten visar att över hälften ställer sig positiva till att få information om hotellerbjudanden via tjänsten, säger Marcus Majewski, chef för hotell Clarion.

Förutom Clarion och Assa Abloy deltog även Teliasonera, Vingcard och Giesecke & Devrient i pilotprojektet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)