JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
För ett drygt år sedan etablerade komponentmäklaren Rotakorn ett säljkontor i Finland. Nu är det dags att befästa den finska etableringen ytterligare genom att starta ett dotterbolag.
Den första juli i år bildar Åtvidabergsföretaget ett finskt dotterbolag, döpt till Rotakorn Electronics OY. Tiden är mogen för en större satsning på så kallad hybriddistribution även i Finland, menar företaget.

Hybriddistribution innebär att Rotakorn blandar tjänster och inte enbart sysslar med bristhantering, som företaget nog är mest känt för i dagsläget.

– Vi har en växande andel kunder som idag köper av oss på längre horisont, på ledtider för löpande produktion. De vill också få hjälp med att föreslå alternativ till de komponenter de har i sina BOM:ar och få förslag på komponenter för nya projekt. Av den anledningen arbetar vi bland annat med att bredda och fördjupa vårt eget linecard, förklarar Peter Berglund, säljansvarig på Rotakorn.

En blandning av en mängd tjänster – där också bristhantering och hjälp med att avyttra överlager ingår – är alltså grunden i hybriddistribution.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)