JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson köper mjukvarubolag för miljarder
Ericsson förvärvar amerikanska Telcordia, specialist på mjukvara och tjänster för mobiltelefoni och bredband. I affären, värd 1,15 miljarder dollar, runt 7,2 miljarder kronor, ingår att de 2 600 anställda flyttar över till Ericsson.
Telcordia beskrivs i en pressrelease som en "global ledare inom utveckling av programvara och tjänster för mobil-, bredbands och företagskommunikation". Enligt Ericsson stärker köpet Ericssons position som leverantör av driftsstöds- och affärsstödssystem för operatörer. Telcordia bidrar med såväl kompetens som marknadsandelar på området.

Med förvärvet hoppas Ericsson bli än bättre på att stödja sina kunder - operatörerna - och dessas hantering av tillväxt inom mobilt och fast bredband, nya typer av uppkopplade enheter, tjänster och tillämpningar. Ericsson benämner dessa områden som OSS och BSS, Operations support systems respektive Business support systems. Enligt Ericsson är detta en marknad värd runt 35 miljarder dollar årligen och väntas öka med mellan 6 och 8 procent de närmaste åren.

Köpet gäller samtliga aktier i Telcordia. Säljare är investmentbolagen Providence Equity Partners och Warburg Pincus. Köpeskillingen betalas kontant. Affären väntas bli avslutad under fjärde kvartalet i år, med full effekt i början av 2012.

Telcordia har huvudkontor i New Jersey och omsatte i fjol 739 miljoner dollar. Samtliga 2 600 anställda följer med till Ericsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)