JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jtag som öppen källkod
Genom att erbjuda fritt utbildningsmaterial hoppas organisationen goJtag att teststandarden IEEE 1194 ska få ett större genomslag. GoJtag är universitetsdrivet men nu ansluter sig tyska Goepel och donerar samtidigt hårdvara med tillhörande konstruktionsunderlag.
Tanken med goJtag är att sänka tröskeln för den som vill börja använda testtekniken Jtag även kallad Boundary Scan. Gruppen har därför tagit fram ett utbildningsmaterial i form av öppen källkod. Mjukvaran inkluderar en simulator som visar tillståndet för varje bit i scankedjan på det fiktiva kortet. Användaren kan stega klockan i testporten (TAP) och sedan se hur tillstånden för varje bit i kedjan förändras.

– Vi ser goJtag som en möjlighet att sprida forskningsinstitutens kunskaper och tjänster samtidigt som man uppmuntrar samarbeten. Dessutom kan valet av öppen källkod för projektet var till stor hjälp för att bana väg för nya användare och nya tillämpningar utan att de känner trycket att välja en viss leverantörs lösningar, säger Goepels marknadschef Stefan Meissner i ett pressmeddelande.

GoJtag drivs av universiteten I estniska Tallinn och tyska Ilmeanu. Dessutom ingår det estniska företaget Testonica Lab och nu även Goepel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)