JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth utökar styrelsen
Norska Nordic Semiconductor tar jämte Apple plats i styrelsen för Bluetooth SIG, det organ som driver Bluetoothstandarden.
Halvledarbolaget Nordic Semiconductor och konsumentelektronikjätten Apple hamnar därmed i samma sällskap som de befintliga styrelsemedlemmarna från Ericsson, Intel, Lenovo, Microsoft, Motorola, Nokia och Toshiba.

– Vi har satt upp det ambitiösa målet att leverera fem miljarder enheter år 2015. För att nå dit måste vi fortsätta bygga upp teknik som  erbjuder enkel och säker kommunikation överallt, i alla typer av enheter. Apples och Nordics bidrag till vår styrelse kommer att bidra till vår tillväxt, kommenterar styrelseordföranden Michael Foley i ett pressmeddelande.

Nordic Semiconductor har på sistone gjort sig känd som en stark pådrivare av Bluetooth Low Power, den version av Bluetooth som tack vare extrem strömsnålhet kan ta plats i exempelvis sensorer och sportutrustning.

– Trådlösa sensorer kommer att revolutionera det sätt som vi människor idrottar, både för att öka motivationen och för att dela sina framsteg över sociala nätverk, säger Svein-Egil Nielsen på Nordic Semiconductor i ett annat pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)