JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Föga överraskande rekommenderar styrelsen för Elektronikgruppen att aktieägarna antar uppköpsbudet från Kamic Electronics. Allt tyder nu på att affären därmed genomförs och att Elektronikgruppen sålunda köps ut från börsen.

I juni stod det klart att Elektronikgruppens styrelseordförande Kenneth Lindqvist och vice ordförande Thomas Wernhoff ville ta över komponentdistributören Elektronikgruppen genom Lindqvists helägda bolag Kamic, verksamt inom elprodukts- och elektronikhandel. De båda motiverade affären med att verksamheten kan utvecklas bättre utanför börsen, och att bolaget är för litet för att motivera en börsnotering.

Lindqvist och Wernhoff äger redan 37 procent av kapitalet och kontrollerar 49 procent av rösterna i Elektronikgruppen. Att Elektronikgruppens styrelse skulle rekommendera aktieägarna att anta budet från Kamic var därför knappast överraskande, men likväl ett nödvändigt steg för affärens genomförande. Noterbart är att en extern konsult, Navigo Partners, gjort en värdering av Elektronikgruppen och enligt ett pressmeddelande kommit fram till att "erbjudandet inte är oskäligt ur ett finansiellt perspektiv för innehavare av aktier i Elektronikgruppen"

Elektronikgruppen har i sommar också presenterat sin rapport för första halvåret, där det framgår att omsättningen ökade med 25 procent jämfört med motsvarande period i fjol, till 496 miljoner kronor, samt att rörelseresultatet ökade från 14,6 till 23,4 miljoner kronor. Orderingången var också betydligt högre än året innan.

Aktieägarna har fram till den 12 augusti på sig att acceptera budet, om 38 kronor per aktie motsvarande 213 miljoner kronor för hela företaget. Kamic har ställt som villkor att ägare till minst 90 procent av aktierna ska acceptera budet senast detta datum.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)