JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apples advokater i blåsväder
I sin stämning mot Samsung har Apples advokater använt manipulerade bilder som ökar skenet av att företagens produkter är extremt lika varandra.
Apple har drämt till med en juridisk storslägga mot Samsung och anklagat det sydkoreanska företaget för att ha kopierat Ipad och Iphone i minsta detalj (länk). Men frågan är om inte Apples advokater har överdrivit likheterna i de dokument som lämnats in till domstolarna.

Den holländska tidningen Webwereld har nagelfarit det juridiska materialet och kommit fram till att likheterna är överdrivna. Bilderna av Samsungs läsplattor visades inte i samma skala som bilderna på Ipad, vilket gav sken av att de båda produkterna är exakt lika stora. Därtill får den som ser bilderna intrycket av att bildskärmen på läsplattan Galaxy Tab 10.1 har proportionerna 4:3 – samma som Ipad – medan den i verkligheten ligger på 16:10.

Liknande manipulationer har gjorts med bilderna på mobilerna Iphone och Galaxy S, och i det fallet har Samsungmobilen även gjorts ett par millimeter smalare på bilden än i verkligheten.

Tricksandet har uppmärksammats av prylbloggen Engadget (länk) som även återger Webwerelds bilder. Att det är en holländsk tidning som gjort upptäckten är inte oväsentligt, då stämningen i fråga är inlämnad i just Holland.

En eventuell dom i fallet tar förhoppningsvis hänsyn till mer än bara bildmaterial från en av parterna. Men avslöjandet kan knappast gynna Apple eller dess advokater.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)