JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den brittiska distributören Farnell har blivit accepterat som medlem av europeiska Dow Jones hållbarhetsindex (Sustainability Index). Utmärkelsen understryker företagets globala engagemang för hållbarhet och miljön.
Det var i fjol som amerikanska Dow Jones satte fokus på europeiska företags hållbarhetsengagemang. Och nu meddelar alltså Farnell att företaget accepterats som medlem av europeiska Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

För att bli medlem måste ett företag ha en välfungerande hållbarhetsstrategi där analyser görs över tre områden – planeten, människor och principer. Vid bedömningen nådde Farnell exempelvis mycket högt resultat när det gäller energieffektivisering som sker i företagets anläggningar världen över. Även andra områden fick höga betyg, påpekar Farnell som menar att det är företagets hållbarhetsstrategi, döpt till Trust Agenda, som nu visar resultat.

– Hållbarhet är en viktig del av vår affärsstrategi. Här spelar vår Trust Agenda en viktig roll för att säkerställa långsiktig framgång för vår verksamhet i en snabbt föränderlig värld. Att vara erkänt av Dow Jones Sustainability Index är viktigt och ger oss ett nytt sätt att kommunicera vårt hållbarhetsarbete till amerikanska och internationella kunder och investerare som ofta är mer förtrogna med denna rangordning än med våra brittiska utmärkelser, säger Steven Webb, talesman för Farnell, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)