JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 8 augusti 2020 VECKA 32
UPPDATERAD: Sony och Ericsson är nära en uppgörelse där Sony köper ut Ericsson ur det gemensamt ägda mobiltelefonbolaget. Det skriver tidningen Wall Street Journal. Analytiker tror att prislappen kan hamna mellan 9 och 12 miljarder kronor.
Ericsson och Sony har varit trogna hälftenägare av Sony Ericsson sedan starten 2001. Men nu hävdar Wall Street Journal att Sony är på väg att ta över hela bolaget.

Uppgifterna återges av nyhetsbrevet Fierce Wireless, som skriver att analytiker tror att prislappen för Ericssons halva av bolaget kan ligga mellan 1,3 och 1,7 miljarder dollar, ungefär mellan 9 och 12 miljarder kronor.

Sonys ambition, enligt tidningen, är att integrera verksamheten kring smartmobiler med läsplattor, handhållna spelkonsoler och persondatorer. Detta för att spara kostnader och bättre kunna synkronisera utvecklingen av mobila enheter.

Noterbart är att Sony Ericsson inte visat upp någon egen surfplatta, medan konkurrenter på mobilsidan som Samsung och HTC gör sitt bästa för att konkurrera med Apples Ipad. Sony, å andra sidan, säljer flera sådana produkter.

Att Sony Ericsson härförleden presenterade en spelmobil som i princip är en korsning av Sony Playstation och mobiltelefonen Xperia, med kopplingar till Sonys spelbibliotek, är också en viktig indikation enligt Wall Street Journal.

Uppgifterna är mycket knapphändiga. Ingen av parterna vill kommentera informationen. Noterbart är dock att Ericsson igår steg kraftigt på börsen – mer än 7 procent – på grund av ryktena.

Sony Ericsson lyckades efter en längre tids förlust härförleden presentera ett kvartalsbokslut med en vinst på 120 miljoner dollar. Företagets marknadsandel har dock minskat till under 2 procent, och man är inte längre med bland världens tio största mobiltillverkare.

Elektroniktidningen publicerade nyligen en artikel där Sony Ericssons vd Bert Nordberg konstaterade att Sony och Android var företagets ledord för framtiden (länk).
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)