JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 30 mars 2020 VECKA 14
Konsultföretaget Teleca har inte längre några konsulter kvar i Sverige. Företaget håller på att flytta sitt fokus från mobiltelefoni till konsulttjänster inom fordon, hemelektronik och teleoperatörer. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.
På Telecas huvudkontor i Malmö jobbar idag bara ett företagsledningen, ett 30-tal personer. Företaget har inte längre några konsulter anställda i Sverige. Teleca har tidigare haft kontor på flera platser i landet, och Sony Ericssons utvecklingsavdelning i Lund har hört till storkunderna.

Tillväxten äger i stället rum i Indien, Kina, Korea, USA och Tyskland. Totalt har Teleca 20 kontor i 12 länder. Av personalen på cirka 2000 personer har en femtedel bytts ut det senaste året, skriver Rapidus.

Marknadschefen Magnus Ingelsten säger till Rapidus att företaget är inne i en omställning där fokus flyttas från konsulttjänster inom mobilteknik till tjänster i fordonsbranschen, för tillverkare av hemelektronik och för teleoperatörer.

– Det är inte så lönsamt att jobba som underkonsult inom telekomindustrin. Konkurrensen om jobben är hård, säger han till Rapidus.

För två år sedan köptes Teleca ut från Stockholmsbörsen av riskkapitalbolaget Symphony Technology. Företaget har i år gjort två förvärv, amerikanska Triple play Integration och australiensiska Surfkitchen. Företaget omsatte ifjol 900 miljoner kronor och gjorde då en liten vinst.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)