JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teleca överger mobilteknik

Konsultföretaget Teleca har inte längre några konsulter kvar i Sverige. Företaget håller på att flytta sitt fokus från mobiltelefoni till konsulttjänster inom fordon, hemelektronik och teleoperatörer. Det skriver nyhetsbrevet Rapidus.
På Telecas huvudkontor i Malmö jobbar idag bara ett företagsledningen, ett 30-tal personer. Företaget har inte längre några konsulter anställda i Sverige. Teleca har tidigare haft kontor på flera platser i landet, och Sony Ericssons utvecklingsavdelning i Lund har hört till storkunderna.

Tillväxten äger i stället rum i Indien, Kina, Korea, USA och Tyskland. Totalt har Teleca 20 kontor i 12 länder. Av personalen på cirka 2000 personer har en femtedel bytts ut det senaste året, skriver Rapidus.

Marknadschefen Magnus Ingelsten säger till Rapidus att företaget är inne i en omställning där fokus flyttas från konsulttjänster inom mobilteknik till tjänster i fordonsbranschen, för tillverkare av hemelektronik och för teleoperatörer.

– Det är inte så lönsamt att jobba som underkonsult inom telekomindustrin. Konkurrensen om jobben är hård, säger han till Rapidus.

För två år sedan köptes Teleca ut från Stockholmsbörsen av riskkapitalbolaget Symphony Technology. Företaget har i år gjort två förvärv, amerikanska Triple play Integration och australiensiska Surfkitchen. Företaget omsatte ifjol 900 miljoner kronor och gjorde då en liten vinst.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)