JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Med det uttalade målet att kopiera biljätten Toyotas framgångsrecept med ”lean produktion” drog Produktionslyftet igång år 2007. Ett antal elektroniktillverkare har deltagit under årens lopp och nu senast är det kontraktstillverkaren Gäddede Elektronik, Gelab, som hoppat på Produktionslyftet.
– För att överleva som en toppleverantör i Sverige satsar vi nu stort på att öka den inre effektiviteten för ökad konkurrenskraft i den tuffa bransch vi befinner oss i med internationell konkurrens från bland annat Baltikum och Polen, säger Gelabs vd Christer Engnér i ett pressmeddelande.

Satsningen på Produktionslyftet sker samtidigt som Gelab utökar sina lokaler i Östersund och organisationen renodlas. Det innebär i praktiken att produktion av elektronik samt design och utveckling sker i Östersund medan produktion av kabel och antennprodukter sker i Gäddede.

Arbetet med Produktionslyftet ska inte bara omfatta den egna produktionen utan även inköp och administration liksom underleverantörerna.

– Produktionslyftet kommer att hjälpa oss att skapa ett mer effektivt resursutnyttjande i alla led av vår verksamhet, säger Christer Engnér.

Gelab grundades 1982 och omsatte 154 miljoner kronor i fjol. Antalet sysselsatte är cirka hundra personer.

Elektroniktidningen skrev en längre artikel om fyra elektroniktillverkares erfarenheter av Produktionslyftet hösten 2009 (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)