JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Automatisk konfigurering attraherar 25 miljoner
Svenska Tail-f, som utvecklar en mjukvara för automatisk konfigurering av nätverksutrustning, tar in 25 miljoner kronor. Pengarna ska användas för att stärka affärsutvecklingen, försäljningen, och återförsäljarstrukturen.
Den mobila datatrafiken i världens nät växer med cirka 150 procent per år, och väntas öka 26 gånger mellan år 2010 och 2015. Det sätter oerhörd press på operatörernas nätverksutrustning och framförallt på hur den konfigureras i takt med att mängden kunder och tjänster ökar. Operatörerna har länge varit beroende av en kombination av föråldrade komplexa system och manuella processer, vilket leder till långsamma leveranser till slutkunder och kvalitetsbrister.

Tail-f Systems grundades år 2005 och utvecklar mjukvara för automatisk konfiguration av nätverksutrustning. Mjukvaran erbjuder enligt företaget skalbarhet, säkerhet och tillgänglighet vilket effektiviserar driften för operatörerna och därmed också sänker kostnaderna. Bland företagets kunder finns sju av de tio största globala leverantörerna av nätverksutrustning.

Företaget utsågs i juni till ett av Europas 100 mest innovativa företag av branschtidningen Red Herring (länk).

Tail-f omsatte knappt 34 miljoner kronor i fjol och gjorde en förlust på 4,4 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)