JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nollresultat stärker Sony Ericsson
Mobiltillverkaren Sony Ericsson sålde 9,5 miljoner mobiler under förra kvartalet för totalt 1,59 miljarder euro. Det är klart starkare än kvartalet innan, och renderade ett nollresultat på sista raden.
Det mesta gick åt rätt håll för Sony Ericsson det senaste kvartalet. Försäljningen steg med 33 procent jämfört med kvartalet innan, till 1,59 miljarder euro, nära de 1,60 miljarder euro som försäljningen uppgick till motsvarande kvartal i fjol. Antalet sålda mobiler ökade från 7,6 till 9,5 miljoner, och snittpriset per mobil ökade från 156 till 166 euro, jämfört med kvartalet innan.

Intäkterna från verksamheten är dock tunna, endast 2 procent eller 38 miljoner euro. På sista raden, efter skatt och omstruktureringskostnader, innebar det en prydlig nolla i vinstkolumnen. Det var marginellt bättre än vad analytikerna räknat med.

Den stora frågan huruvida Sony är på väg att köpa ut Ericsson ur det samägda mobiltelefonbolaget fick den nyfikne dock inga ledtrådar till alls i rapporten. Kvartalsresultatet torde dock stärka företaget i en sådan diskussion. Vd Bert Nordberg uppehöll sig dock helt vid verksamheten, och konstaterade att Androidbaserade mobiler nu står för över 80 procent av försäljningen.

– Till dags dato har vi levererat 22 miljoner Xperia-smartmobiler. Vi kommer att fortsätta investera i smartmobilmarknaden så att hela vår produktportfölj består av smartmobiler nästa år, sa han.

Sony Ericsson hävdar att bolaget står för 12 procent av världsmarknaden för Androidmobiler, räknat i antal sålda enheter. Företaget har slutat uppge hur stor andel man har av den totala mobilmarknaden, men denna andel ligger sannolikt kring 2 procent.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)