JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den kinesiska telekomjätten Huawei köper belgiska M4S, speciallist på transceivrar för mjukvaruradio. M4S har sitt ursprung i det belgiska forskningsinstitutet Imec och påstås just nu utveckla ett avancerat kretspaket för 4G.
M4S knoppades av från Imec för fem år sedan för att kommersialisera forskningsinstitutets skalbara radiotransceiver Scaldio. Men efter misslyckade försök att ragga pengar blev företaget ett dotterbolag till belgiska Option som tillverkar USB-modem och datakort.

Nu köper Huawei loss hela M4S från Option som en del i ett samarbete som innebär att företagen gemensamt ska utveckla teknik för mobilt bredband för Europa. Köpeskillingen är 8 miljoner euro, enligt Will Strauss, chefsanalytiker på Forward Concepts.

– Köpet av M4S gör det möjligt för Huawei att erbjuda ännu mer innovativa kretsar för mobilt bredband, påskynda kommersialiseringen av 4G-tjänster samt stödja EU:s digitala agenda. M4S utvecklar just nu ett chipset för 4G som ligger i teknikens framkant, säger Guo Ping, styrelseordförande för Huawei Device.

För Option innebär affären att företaget framöver får nya trådlösa bredbandslösningar i sin portfölj, såsom nyare versioner av trådlösa USB-modem, inbyggnadsmoduler och programvara.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)