JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mäter blodtrycket via Bluetooth

nRF8001Mäter blodtrycket via Bluetooth

Världens första blodtrycksmätare som nyttjar Bluetooth 4.0 för att skicka värden till en smartmobil eller dator, är redo för produktion. Radiokretsen kommer från norska Nordic Semiconductor och sitter i en apparat från Hong Kongbaserade IDT International.
Kavla upp skjortärmen, sätt på "manschetten" och tryck på knappen. Sen kan både du själv, dina anhöriga och din läkare se vilket blodtryck du har. Den nya apparaten som IDT räknar med att kunna börja sälja till privatpersoner i både USA och Europa i mars nästa år, mäter förutom blodtryck även puls och hjärtrytm och skickar sedan data via Bluetooth 4.0 till en smartmobil eller dator som lagrar värdet. Sedan kan det skickas vidare som ett SMS eller med epost till din läkare eller dina anhöriga.

Alternativt kan man ställa in blodtrycksmätaren så att den bara larmar om värdet är för högt eller för lågt.

Apparaten har syntetiskt tal och utgående från WHO:s rekommendationer kan den tala om för patienten om blodtrycket är normalt, för lågt eller för högt.

Radiokretsen är nRF8001 från Nordic Semiconductor och extremt strömsnål. Två stycken AA-batterier räcker mellan fyra och sex månader baserat på två provtagningar per dag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)