JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST skapar startup-stöd
Halvledarföretaget ST Microelectronics avslöjar att företaget håller på att bygga upp en egen riskkapitalfond, ST New Ventures. Tanken är att på ett tidigt stadium investera i nystartade företag med för ST intressanta innovationer.
Riskkapitalfonden som ST håller på att bilda ska investera i uppstartsföretag som fokuserar på teknik, produkter och tjänster inom tillväxtmarknader där halvledare är centralt, exempelvis inom sjukvård, cleantech och smart infrastruktur.

Genom ST New Ventures satsar ST inte enbart kapital, utan företaget vill även bidra med förståelse för halvledarindustrin i form av teknik, produkter, tillverkning och olika marknader världen över.

– ST har alltid drivit nya trender som till slut lett till nya marknader för bolaget. Var och hur halvledare skulle kunna användas idag kan gå långt utanför företagets befintliga marknader och tillämpningar. ST New Ventures är ett verktyg för ST att få ett annat perspektiv, säger Liétar, vd för ST New Ventures i ett pressmeddelande.


ST New Ventures blir ett helägt dotterbolag till ST, men fonden kommer att göra saminvesteringar med andra riskkapitalister.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)