JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 8 april 2020 VECKA 15
Det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform har tillsammans med det lokala utvecklingscentrumet Innovatum och personer från biltillverkaren Saabs tidigare ledning beslutat att starta ett ingenjörsbolag kallat LeanNova Engineering som ska sälja och leverera kompletta utvecklingsuppdrag mot fordonsindustrin. Fouriertransform och Combitech har dessutom tecknat en avsiktsförklaring som gör det möjligt att på sikt integrera parternas initiativ i Trollhättan till ett gemensamägt ingenjörsbolag.
”Efterfrågan på ingenjörstjänster med möjlighet att åta sig stora och komplexa uppdrag eller komplett fordonsutveckling bedöms som hög, och det nystartade bolaget bedöms baserat på erfarenhet och kompetens från Saab Automobile få en unik position på världsmarknaden.” skriver Fouriertransform i ett pressmeddelande.

Combitech drog i slutet av förra året igång ett utvecklingscenter i Trollhättan. Även detta kommer att delta i de projekt som säljs in mot fordonsindustrin.

Ledande personer från fordonsindustrin har rekryterats till styrelsen för det nybildade bolaget. Bland annat kommer Volvo Personvagnars tidigare utvecklingschef Magnus Jonsson och Hasse Johansson, tidigare utvecklingschef på Scania, att ingå i styrelsen.

– Vi har under en längre tid diskuterat med Fouriertransform hur vi gemensamt kan bevara den unika kompetensen samlad i vår region på bästa sätt. Innovatum har redan i uppdrag att stötta nybildandet av företag via vår inkubatorverksamhet. Med tanke på den pågående strukturomvandlingen har vi fått en utökad roll. Därför är vi mycket glada och stolta över att detta nya bolag bildas, säger Innovatums vd Tore Helmersson i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)