JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cellmax tillverkar i Polen
Kistaföretaget Cellmax, som utvecklar i det närmaste förlustfria antenner för radiobasstationer, har öppnat en  fabrik i Polen. Hittills har företaget tillverkat alla sina produkter i Visby och jämtländska Gäddede.
Den polska fabriken ligger i Falencia strax utanför Warzawa.

– Vi har precis dragit igång en tredje produktionssajt i Polen. Det handlar inte om några stora volymer ännu, men vi behöver  komma ner i produktionskostnad och den nya enheten är ett led i den strategin, säger Torbjörn Kämpe, marknadsansvarig på Cellmax, i en intervju med Elektroniktidningen

Cellmax har utvecklat antenner för radiobasstationer med en verkningsgrad på runt 96 procent. Det kan jämföras med en verkningsgrad på 50 till 70 procent hos konventionella antenner på marknaden.

– Våra antenner täcker därmed ett område som är drygt 40 procent större än andra antenner. Genom att man ökar den utstrålade effekten från basstationen får man också högre inomhuspenetration och mer trafik i näten, säger  Torbjörn Kämpe.

Planen är att företagets hela produktportfölj av radiobasantenner – som inkluderar frekvensområdet från 1710 MHz till 2690 MHz – ska tillverkas i den polska fabriken på sikt.  

Den nya fabriken drivs i samarbete med den svenska mekaniktillverkaren HSF Group och verksamheten leds av Kristian Jonsson som är produktionsansvarig på Cellmax.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)