JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intelbärbart får automatisk wifi
När du köper en dator med Intels wifihårdvara får du automatisk access till gratissurfpunkter på köpet. Detta är resultatet av ett samarbete mellan Intel och den virtuella wifioperatören Devicescape.
Intel anpassar mjukvaran i sin teknik Smart Connect så att gratissurfpunkter blir automatiskt åtkomliga från ultraböcker och pekplattor.

Datorer med Smart Connect beter sig som mobiler i det att de inte slutar att vara uppkopplade när de går i vila. Funktionen finns bland annat i Dells bärbara dator XPS13.

Liksom mobiltelefoner kommer pekplattor och bärbara datorer med Smart Connect i och med samarbetet med Devicescape nu också att automatiskt börja koppla upp sig mot basstationer. Användaren slipper krångla med inloggning.

Den automatiska inloggningen sköts via Devicesscapes infrastruktur, som håller reda på var det finns gratissurfpunkter. Programvara hos klienten kartlägger kvaliteten på uppkopplingarna och rapporterar tillbaka till Devicescape, som får ett uppdaterat register och kan dirigera användaren till den bästa av de åtta miljoner fria surfpunkter som Devicescape har i sitt register.

Devicescapes produktidé är att automatisk wifiaccess på livstid av det här slaget ska ingå i priset för köpet av själva datorn.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)