JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Krafthanteringsspecialisten Eaton köper svenska Gycoms verksamhet för lågspänningsdistribution samt styr- och automatiseringskomponenter i Sverige, Danmark och Finland. Verksamheten kommer att fasas över under en period fram till den sista oktober.
Redan i december år 2007 köpte amerikanska Eaton tyska Moeller, som också tillverkade produkter för kraftdistribution. Under flera år behöll Eaton Moellers namn på det förvärvade produktsortimentet, men sedan i juli i fjol står det kort och gott Eaton på sortimentet.

Samtidigt köpte Täbyföretaget Gycom Moeller Electrics verksamhet i Danmark och Finland redan år 2005 samt Moeller Electric i Sverige i maj 2007. Genom åren har företaget strukturerat om verksamheten och gjort den lönsam. I fjol omsatte den cirka 24 miljoner dollar och nu säljs den alltså till Eaton.

– Gycom har etablerat starka relationer med nyckelkunder inom regionen. Detta förvärv är ett effektivt sätt för oss att utöka vår närvaro i den nordiska regionen, säger Frank Campbell, chef för Eatons elektriska verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika, i ett pressmeddelande.

Under en övergångsperiod fram till den sista oktober 2012 kommer Eaton och Gycom att ha ett  nära samarbete. Under den perioden kommer verksamheten i etapper att flyttas över till Eaton. Villkoren för affären är inte offentliggjorda.

Efter försäljningen kommer Gycom att ha en omsättning på 350 miljoner kronor och runt 100 anställda i Norden.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)