JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. RS stoltserar med startkit baserat på Arduino Uno

RS stoltserar med startkit baserat på Arduino Uno

Distributören RS Components hävdar att företaget är först med att ta Arduinos utbildningssats baserad på öppenkodskortet Arduino Uno till marknaden. Startsatsen är ackompanjerad av tio instruktionsvideor med Massimo Banzi, som är en av Arduinos grundare.
– Den nya satsen, tillsammans med den praktiska och lärorika videoserien, kommer att entusiasmera och informera en hel massa användare, allt ifrån kvalificerade ingenjörer till de som just skall få sitt första smakprov på elektronikdesign, säger Glenn Jarret, ansvarig för produktmarknadsföring på RS Components i ett pressmeddelande.

Satsen innehåller alla nödvändiga komponenter för att komma igång med programmeringen av Arduino Uno-kortet samt en bok med 15 olika projekt från nybörjar- till professionell nivå. I satsen ingår även en motor, en servomotor och drivrutiner.

Arduino Uno bygger på Atmel ATmega328 och har 32 kbyte flash, 2kbyte SRAM samt 1 kbyte EEPROM. Det har stöd för operativsystemen Windows, OS X och Linux, liksom en utvecklingsmiljö med öppen källkod som kan laddas ned utan kostnad

Kortet här även sex 12-bitars AD-omvandlare, 14 digitala in- och utgångar varav sex kan användas för pulsbreddsmodulering. Kortet kopplas till datorn via USB-porten och kan strömmatas genom USB-kabeln, en strömadapter eller ett batteri. Det går även att koppla in dotterkort, så kallade ”shields”, för olika tillämpningar på ovansidan av Arduinokortet, bland annat  för motorstyrning.

RS Components har ensamrätt att lagerföra den nya startsatsen fram till den 16 oktober, likaså kan videoserien ses från företagets sajt redan nu (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)