JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu startar VM i Internet of Things

Internetorganisationen IPSO Alliance har nu lagt ut tävlingsreglerna för världsmästerskapen i Internet of Things. Alla som har en idé om nya, smarta objekt som använder internetprotokollet är välkomna att tävla.
Tävlingen heter IPSO Challenge 2013 och går i flera steg.

1. Fyll i anmälningsblanketten från IPSO:s hemsida och beskriv i ord - eller ett videoklipp - vad du konstruerat eller tänker konstruera. Sista anmälningsdag är den 5 april.

2. Den 15 april aviserar juryn vilka tävlingsbidrag som går vidare till semifinalen. Alla semifinalister måste då skicka in en fungerande prototyp senast den 17 maj.

3. Tre finalister väljs ut och aviseras runt den 24 maj.

4. Finalen går i Chicago i juni i samband med Sensor Expo. Vinnaren får 10 000 dollar, tvåan får 5 000 dollar och trean 2 500 dollar.

Tävlingen är öppen för alla - professionella utvecklare som studenter. Den enda begränsningen är att den tävlande måste ha fyllt 18 år senast den 15 februari i år.

Tävlingsledningen rekommenderar att man använder sig av kända utvecklingsplattformar som svensk-italienska Arduino eller brittiska Raspberry Pi.

Läs mer om IPSO Challenge 2013 här.

IPSO Alliance är en internationell organisation som arbetar för att koppla upp all världens prylar mot internet - vanliga konsumentprodukter, maskiner i industrin, energisensorer och  medicinteknisk utrustning.

IPSO ska uttydas Internet Protocol Smart Objects.

I dag finns över 10 miljarder prylar av olika slag uppkopplade mot internet, varav en stor del är datorer och mobiltelefoner.

Det har tagit 30 år att nå dit. Nu tror IPSO att det kommer att finnas 30 miljarder uppkopplade prylar innan det här decenniet är slut. Det är den utvecklingen som fått etiketten Internet of Things.

Nu handlar det inte längre bara om mobiltelefoner och datorer utan om helt nya saker som belysningssensorer, energimätare, intelligenta kylskåp och annat.

Ericsson är en av de tunga medlemmarna i IPSO med representanter i både styrelsen och tekniska rådet.

Andra svenska medlemmar är forskningsinstitutet Sics, Luleå tekniska universitet och Wisenet vid Uppsala universitet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)