JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska ”Arm” redo för nästa steg med ny vd

 Didier Lacroix  CEO at Anacatum Design AB Svenska ”Arm” redo för nästa steg med ny vd

Linköpingsföretaget Anacatum – som skapar mixedsignal-IP som ur användarsynvinkel ser ut som digitala block – har rekryterat Didier Lacroix till vd-posten. Didier Lacroix har mångårig erfarenhet från halvledar- och memsindustrin och kommer närmast från Silicon Clock, köpt av Silicon Labs.
Anacatums mål är att bli analogvärldens motsvarighet till brittiska Arm (länk). Förhoppningen nu är att Didier Lacroix ska ta det tre år gamla företaget in i nästa skede, från ett stort fokus på teknikutveckling till att nå ut på marknaden.

Anacatum har flera patent som hanterar utmaningen att integrera avancerade analoga arkitekturer i krympta processgeometrier. Det handlar främst om att skala blandsignalskärnor både vad gäller storlek och spänning, samt att korta tiden det tar att föra över dessa till nya processnoder samt andra halvledartillverkare.
 
– Jag är mycket imponerad av Anacatum. Deras stora erfarenhet av att leverera flera generationer av komplexa analoga integrerade kretsar, liksom de banbrytande tekniker som de har utvecklat. Med ökade krav på  att integrera fler sensorer och avancerad rf och ett växande behov av bandbredd ger Anacatums IP-kärnor klara förbättringar jämfört med nuvarande kommersiella lösningar, säger  Didier Lacroix i ett pressmeddelande.

Didier Lacroix, som nu intar vd-stolen på Anacatum, kommer närmast från Silicon Clock. Innan dess arbetade han bland annat på MoSys, känt för minne i IP-format, samt Chipidea som utvecklar analogt och mixedsignal-IP och köptes av Mips.

Anacatum har huvudkontor i Linköping och säljkontor i Campbell i Kalifornien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)