JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Neonode – Sveriges bästa optik och fotonikföretag
Branschorganisationen Photonicsweden har utsett pekskärmsföretaget Neonode till Sveriges bästa optik- och fotonikföretag.
För tio år sedan visade Neonode upp sin smartmobil N1 med pekskärm på Ce-Bitmässan i Tyskland. Den baserades på Windows CE men lyfte aldrig (länk). Inte heller uppföljaren N2 blev någon succé och i december 2008 försattes den svenska delen av företaget i konkurs (länk).

Den amerikanska grenen överlevde dock och sysslar med att utveckla och sälja den egenutvecklade och IR-baserade pekskärmstekniken kallad Zforce.

Tekniken har visat sig framgångsrik och finns i en rad e-boksläsare men även i FN-datorn XO Touch (länk).

Och nu prisas företaget av Photonicsweden.

Motiveringen lyder:”Neonode är världsledande inom sitt område, det vill säga pekskärmslösningar baserade på optisk IR-teknik. Företagets innovativa och patenterade IR-teknik används i mobiltelefoner, läsplattor och andra produkter med pekskärmar. Neonode har ett imponerande antal kunder inklusive Sony, Amazon, Barnes & Nobles och Kobo. Företaget gick från att vara en okänd spelare till att dominera marknaden för pekstyrning i läsplattor för e-böcker. År 2011 skrev företaget en rad avtal med nyckelkunder samtidigt som omsättningen mer än fördubblades. Dessutom skapade företaget en tilltalande plattform som öppnar dörren till nya marknader. Det har lett till tio nya avtal med globala tillverkare av fordon, kontorsutrustning och läsplattor under 2012”.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)