JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt guld i Coremark - igen

Svenska IAR Systems och Renesas Electronics har slagit världsrekord när det gäller att exekvera kod i klassen RX-styrkretsar. Rekord är satt i prestandamåttet Coremark, där företagens produkter i kombination uppnått 3,12 Coremark/MHz.
Koden för testet kompilerades i IAR:s utvecklingsmiljö Embedded Workbench och exekverades på Renesas RX62N-processor som används i industritillämpningar.

– Vi har haft ett nära samarbete med IAR Systems för att skapa lösningar som ger utvecklare möjlighet att utnyttja RX-familjens fulla potential, säger Ritesh Tyagi, på Renesas i ett pressmeddelande.

IAR Embedded Workbench för RX innehåller flera nivåer av optimeringar för både kodstorlek och exekveringshastighet. Den senaste versionen släpptes i juni, men rekordresultatet uppnåddes med en förhandsrelease av den kommande 2.41-versionen som ska finnas tillgänglig i november.

För drygt två månader sedan satte IAR och ST Microelectronics världsrekord i klassen M4-styrkretsar. Då nåddes 2,98 Coremark/MHz (se länk).

Organisationen EEMBC utvecklar prestandamått för inbyggnadsprocessorer. Coremark är organisationens minst komplexa mått och en sorts svar på det klassiska prestandamåttet Dhrystone.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)