JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF) ligger bakom Open Wireless Coalition - ett försök att bygga ett öppet wifi-nät av folks hemma-wifibasstationer.
– Trådlösa nät finns överallt omkring oss – dussintals i varje ögonblick – men det frustrerande är att du är utestängd from nästan alla, skriver EFF i ett pressmeddelande.

– Vi insåg att Internet skulle kunna fungera mycket bättre, och att det skulle skapa plats för spännande nya funktioner, om bara en bråkdel av näten öppnades upp.

Rörelsen huserar på openwireless.org. Där finns teknisk och juridisk information om hur gemene man kan gå tillväga för att öppna upp sitt trådlösa nät. Här finns också enligt EFF bemötanden av vanliga myter kring öppna nät.

Open Wireless Coalition ska ta fram routerteknik som underlättar wifidelning utan att äventyra säkerheten eller kvaliteten på förbindelsen.

– Vi drömmer om en värld där normen är att man delar sin Internetuppkoppling med andra. Alla – användare, företag, utvecklare och internetleverantörer – kan hjälpa till med att få detta att hända.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)