JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rörelse vill befria wifinäten
Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF) ligger bakom Open Wireless Coalition - ett försök att bygga ett öppet wifi-nät av folks hemma-wifibasstationer.
– Trådlösa nät finns överallt omkring oss – dussintals i varje ögonblick – men det frustrerande är att du är utestängd from nästan alla, skriver EFF i ett pressmeddelande.

– Vi insåg att Internet skulle kunna fungera mycket bättre, och att det skulle skapa plats för spännande nya funktioner, om bara en bråkdel av näten öppnades upp.

Rörelsen huserar på openwireless.org. Där finns teknisk och juridisk information om hur gemene man kan gå tillväga för att öppna upp sitt trådlösa nät. Här finns också enligt EFF bemötanden av vanliga myter kring öppna nät.

Open Wireless Coalition ska ta fram routerteknik som underlättar wifidelning utan att äventyra säkerheten eller kvaliteten på förbindelsen.

– Vi drömmer om en värld där normen är att man delar sin Internetuppkoppling med andra. Alla – användare, företag, utvecklare och internetleverantörer – kan hjälpa till med att få detta att hända.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)