JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers och Huawei forskar kring antenner för mikrobasstationer
Chalmers har skrivit samarbetsavtal med kinesiska Huawei kring konstruktion och verifiering av antenner till mikrobasstationer. Chalmersprofessorn Per-Simon Kildal kommer att leda arbetet.
– Samarbetet med Chalmers är mycket värdefullt för oss, professor Kildal och hans grupp är världsledande på det här området, säger Mats Andersson, forsknings- och utvecklingschef på Huawei i Göteborg i ett pressmeddelande.

Huaweis Göteborgskontor har ansvar för att ta fram specifikationen för nästa generations mikrobasstation inklusive rf, basband och antenner (länk).

Mikrobasstationer ska användas för att undvika överbelastning i mobilnäten i befolkningstäta områden exempelvis vid busstationer, tågcentraler och köpcentrum.

Forskningssamarbetet innebär att Chalmers ska stå för konstruktion och verifiering av mikrobasstationernas antenner, medan Huawei ska bidra med en relevant kravbild.

– Mikrobasstationer är ett område med väldigt stor potential. Nu ska Huawei och Chalmers titta vidare på hur man kan ta hänsyn till omgivningen när man utvecklar och designar antennerna till stationerna, säger Mats Andersson.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)