JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samarbete kring nystart inom energi
Forskningsföretaget KIC InnoEnergy Sweden och företagsinkubatorn Sting ska samarbeta för att stödja Stockholmsbaserade uppstartsföretag som fokuserar på energiområdet.
– Vi kan tillsammans erbjuda nya Stockholmsbaserade bolag inom energiområdet ett starkare stöd än vad vi kunnat var för sig, säger Ingvar Eriksson på KIC InnoEnergy i ett pressmeddelande.

Forskningsföretaget KIC InnoEnergy Sweden är ett samarbete mellan KTH, Uppsala universitet, ABB och Vattenfall, med mål att att utveckla förutsättningar, teknik och tjänster för smarta elnät och elektrisk energilagring.

Förhoppningen är att samarbetet ska bidra till att nystartade företag lättare ska få finansiering och förankring på den europiska marknaden genom KIC InnoEnergy, som har ett omfattande europeiska nätverk med akademiska och industriella samarbetspartners. Genom Sting får företagen samtidigt stöd inom affärsutveckling, finansiering, rekrytering, marknadsföring och nätverk.

– Samarbetet med KIC InnoEnergy har vuxit fram under mer än ett år och när vi nu formaliserar detta förenar vi de bästa resurser som finns i Stockholmstrakten för bolag inom energiområdet. Vi delar synen på vad som krävs för att skapa hållbara tillväxtföretag och ta riktigt bra idéer ut på en global marknad, säger Magnus Rehn, affärscoach på Sting i ett pressmeddelande


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)