JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvokoncernen och MDH i forskningssamarbete
Med målet att öka antalet forskningsprojekt och att generera kvalificerade medarbetare till industrin har Mälardalens högskola, MDH, och Volvo AB skrivit ett långsiktigt samarbetsavtal.
Forskningssamarbetet sker inom områdena produktionsteknik och inbyggda system, som används för att styra och reglera olika funktioner i fordonen. Vid MDH finns cirka 80 lektorer och adjunkter, 30-talet professorer och över hundra doktorander som arbetar inom de båda områdena samt cirka 1 100 studenter.

– Att Volvokoncernen har valt MDH som en Preferred Research Partner visar att akademisk excellens och nära samverkan med industrin går hand i hand. Genom samarbetet ökar MDH:s möjligheter att bedriva forskning som är till värde och nytta för det omgivande samhället, säger MDH:s rektor Karin Röding i ett pressmeddelande.

I Volvokoncernens akademiska partnerprogram ingår förutom MDH även Chalmers tekniska högskola, Högskolan i Skövde, Institut National des Sciences Appliquées de Lyon (INSA) i Frankrike och Pennsylvania State University i USA.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)