JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Darpa tar fram självförstörande elektronik

darpa Darpa tar fram självförstörande elektronik

Den amerikanska militärens forskningsorganisation Darpa har startat ett program för att ta fram självförstörande elektronik.
Kommunikationsutrustning, positioneringssystem och sensorsystem är lika viktiga eller kanske till och med viktigare är själva vapnen för dagens soldater. Elektroniken är dessutom så billig att de finns i överflöd.

Baksidan av myntet är att elektroniken precis som vapnen går förlorade under strid och kan utgöra värdefull information för motståndarna. Det gäller under pågående operationer men också för den som vill göra reverse engineering.

Darpa vill därför ta fram elektronik som under vissa givna villkor är självförstörande. Det kan till exempel handla om att temperaturen ligger på en viss nivå under en viss tid. Alternativt kan elektroniken förstöras genom att någon typ av signal skickas ut.

Men att spränga sakerna är inget huvudspår.

Darpa vill istället ha produkter som bryts ned helt eller delvis. Här finns det plats för innovationer vad gäller material som är nedbrytbara.

Darpa vill ha in förslag från industrin och planerar för en workshop den 14 februari (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)