JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avicii och Vestberg på samma scen

Avicii och Vestberg på samma scen

I går solade sig två svenska giganter i varandras glans - den 24-årige världsberömde discjockeyn och musikproducenten Tim Bergling, känd som Avicii, och den 48-årige Ericssonchefen Hans Vestberg.
På tisdagen var det världspremiär för Aviciis nya låt Avicii X You på Mobile World Congress i Barcelona.

Och det skedde på Ericssons scen där Ericssonchefen Hans Vestberg förklarade hur låten kommit till - som ett crowdsourcing-projekt med 12 951 musikbidrag från 4 199 artister och musikskapare från 140 länder.

Det var på den stora hemelektronikmässan CES i Las Vegas i januari i år som projektet Avicii X You lanserades.

Ericssonchefen Hans Vestberg förklarade då valet av pr-partner med att DJ-stjärnan Avicii och musikprojektet Avicii X You är perfekt för att demonstrera vad man kan göra i den nya uppkopplade världen där internet finns i molnet och bredbandet är mobilt.

Projektet Avicii X You, med egen hemsida, har lanserats som en tävling där alla varit välkomna att vara med och skapa en helt ny låt med musikbidrag till melodin, basen, breaket, beatet och effekterna. Tävlingen har pågått under två veckors tid. (Länk till projektets hemsida).

- Musikindustrin förändrades först av den nya tekniken. Nu kommer vi att få se resten av underhållningsindustrin gå samma väg, sa Hans Vesterberg i går.

Och Avicii fyllde i:

- För fem år sedan hade det inte varit möjligt att genomföra ett sådant här projekt. Nu är hela världen delaktig i skapandet av ny musik.

Den nya låten släpps i dag onsdag på Spotify, I-tunes och Vevo.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)