JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Philips släpper in apputvecklare på Hue-lampan
Elektronikjätten Philips öppnar upp sin intelligenta led-lampa Hue för programmerare och apputvecklare. På måndag släpps ett utvecklingskit för den som vill göra sin egen mobilapp för att styra sina Hue-lampor.
Philips lanserade led-lampan Hue i höstas via Apples butiker.  Startpaketet kostar 1 700 kronor och består av tre stycken led-lampor av RGB-typ. De har en E27-sockel och motsvarar 60 W glödlampor.

Philips använder det nya Zigbee-protokollet Light Link för att styra Hue-lamporna trådlöst med en mobilapp - tända, släcka, dimra och ändra färg.

Philips marknadsför tekniken som ett sätt att skapa stämningsbelysning.

Redan nu har några utvecklare utanför Philips tagit fram en app som synkar Hue med musik och en som koppla kalendern i Iphone till Hue för att bestämma när lamporna ska vara släckta eller tända.

Nu går Philips vidare och släpper in fristående utvecklare för att se hur Hue-systemet kan förbättras.

På måndag öppnar Philips Hues API, application programming interface, och släpper ett utvecklingskit, SDK, för programmerare som vill skapa nya funktioner för Hue över Apple- och Android-mobiler.

Gå till Hues API-sajt här. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)