JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IBM satsar en miljard på flashteknik
Flashminnet håller snabbt på att bli en central komponent i det smarta samhället. Det hävdar IBM, som i fjol köpte flashdisktillverkaren Texas Memory Systems för en hemlig summa och nu investerar en miljard dollar i forskning och utveckling av nya flashminnestekniker.
– Flashtekniken är ekonomiskt och prestandamässigt vid en tidpunkt då den kan ha en enorm inverkan hos företagen, främst när det gäller transaktionsintensiva tillämpningar, säger Ambuj Goyal, ansvarig för IBM Systems & Technology Group i ett pressmeddelande.

Han menar att den ökande användningen av mobiler, molntjänster och sociala medier ställer krav på att företagen i framtiden kan erbjuda snabbare och effektivare tillgång till data. Pengarna som IBM nu satsar är öronmärkta till bättre flasminneslösningar i lagringssystem och servrar.

Som en del i detta ska företaget öppna tolv kompetenscenter i världen – däribland Tyskland och Frankrike – där potentiella kunder ska kunna uppleva hur flashbaserade lösningar kan öka prestanda i realtidskritisk verksamhet, som exempelvis kreditkorts- och aktietransaktioner samt i olika tillverknings- och  beställningssystem. Enligt IBM kan flashtekniken minska transaktionstiden i dessa system med mellan 80 och 90 procent, jämfört med idag.

Det var i augusti i fjol som IBM köpte flashdisktillverkaren Texas Memory Systems för en hemlig summa, men som av olika media spåddes till cirka 100 miljoner dollar (länk).

Nu släpper IMB en flashdiskportfölj – kallad FlashSystem – som är baserad på Texas Memory Systems teknik. Flashdisken döpt till FlashSystem 820 är stor som en pizzakartong,den kan lagra 24 terabyte data och är enligt IBM 20 gånger snabbare än en klassisk hårddisk.





MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)