JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Google testar bredband från luftballonger

Google testar bredband från luftballonger

Google planerar att bygga trådlösa nätverk utanför städerna i södra Afrika och sydöstra Asien med hjälp av höghöjdsplattformar som bärs upp av specialballonger, uppger The Wall Street Journal.
Google skapade operativsystemet Android, bygger egna mobiltelefoner efter förvärvet av Motorola Mobility och har precis lanserat de interaktiva internetglasögonen Google Glass.

Nästa steg blir att bygga egna bredbandsnät - fibernät i de tättbefolkade städerna i USA och i utvecklingsländer i Afrika och Asien.

Enligt WSJ har Google redan börjat bygga sitt eget fiberoptiska nät i städer i Kansas och är på gång i Missouri, Texas och Utah.

I Sydafrika och Kenya för Google samtal med tillståndsmyndigheterna om att få göra en massiv satsning på trådlösa bredbandsnät med låga frekvenser som täcker hundratals kvadratkilometer utanför städerna.

Enligt WSJ har Google redan testat att sända från ballongdrivna höghöjdsplattformar, det som på engelska kallas för blimp eller "mjuka" luftskepp. Ett exempel på blimp är luftskeppet Skyship 600.

Google har också tittat på möjligheterna att skapa satellitbaserade nätverk i glest befolkade områden.

Google har till exempel investerat i startup-företaget O3b Network Ltd, som i år väntas skicka upp kommunikationssatelliter, ämnade att täcka avlägsna platser över hela världen.

Läs hela artikeln i WSJ här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)