JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 26 februari 2020 VECKA 09

Emerson säljer sina kraft- och inbyggnadsprodukter

Amerikanska Emerson säljer 51 procent av sin verksamhet inom inbyggnadskort och kraft till det amerikanska riskkapitalbolaget Platium Equity. Emerson får cirka 300 miljoner dollar för verksamheten, som därmed ska bilda ett eget oberoende företag.
– Efter noggrant övervägande har vi hittat ett sätt att ta oss ur denna verksamhet på ett sätt som maximerar värdet för våra aktieägare, kommenterar David N.Farr, Emersons styrelseordförande och koncernchef, affären i ett pressmeddelande.

David N.Farr menar att Emersons affärsområde Embedded Computing and Power är en av de tekniskt ledande i världen, men inte längre passar in i företagets produktportfölj. I fjol drog verksamheten in 1,4 miljarder dollar, vilket motsvarade knappt sex procent av företagets totala försäljning.

Försäljningen innebär att Emerson får 300 miljoner dollar i kontantbetalning samtidigt som företaget behåller 49 procent av ägandet i det nya företaget, vars namn ännu inte avslöjats.
Affären väntas vara avslutad inom tre till sex månader, efter godkännande från berörda myndigheter i olika länder världen över.

Emerson, med huvudkontor i ST. Louis i Missouri, är uppdelat i fem affärsområden: Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies och Commercial & Residential Solutions. Under 2012 sålde företaget för 24,4 miljarder dollar.

Platium Equity, med säte i Los Angeles, är ett riskkapital specialiserat på att slå ihop, köpa och driva verksamheter inom ett brett industriområde. Sedan starten 1995 har företaget varit med om över 150 förvärv.MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)