JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB letar forskarsamarbeten
Svensk-schweiziska ABB bjuder in universitet och forskningsinstitut över hela världen att söka stöd till projekt som kombinerar akademisk forskning och industriella tillämpningar – med fokus på kraft och automation. Syftet är att etablera fler universitetssamarbeten inom det existerande programmet ABB Research Grant.
– Det här programmet bekräftar ABB:s satsning på en öppen innovationsprocess. Genom att forskare från ABB Corporate Research Centers får arbeta tillsammans med de bästa forskarstuderandena och professorerna från hela världen stödjer ABB en i verklig mening samverkande och miljöanpassad innovationsprocess, säger Claes Rytoft i ett pressmeddelande.
Han utsågs i maj till tillförordnad teknikchef på ABB efter Prith Banerjee,.

Den som söker forskningsbidrag bör vara professor knuten till ett universitet, en högskola eller ett forskningsinstitut. Ansökan kan ske mellan den 2:a och 30:e september.

Ett forskningsstöd beräknas hamna på mellan 50 000 och 80 000 dollar per år. Stödet beviljas för ett år i taget med början den första januari 2014, men ABB-programmet är utformat för att finansiera projekt över flera år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)