JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Svensk Industriförening spår en riktig högkonjunktur i mitten av 2014. Underleverantörsbarometern visar stärkt tro på fortsatt uppgång.
– Signalerna ser bra ut, men vi bedömer fortfarande att återhämtningen kan ta tid. Inte förrän 2014 är vi tillbaka på önskad nivå, säger Anders Ekdahl, vd för bransch- och arbetsgivarorganisationen Sinf.

I Underleverantörsbarometern mäter Sinf kontinuerligt stämningen bland de mindre och medelstora underleverantörerna till storföretagen. Sinf har cirka 1300 medlemsföretag.

Barometern presenterades i dag på förmiddagen vid en konferens i Gislaved i underleverantörstäta Småland.

Efter tre svaga kvartal noterar barometern en tydlig uppgång av omsättningen hos de medverkande företagen – och en stärkt tro på uppgång kommande kvartal.

• 67 procent av underleverantörerna bedömer att de är inne i lågkonjunktur. En majoritet av företagen tror att en vändning kommer inom 6-12 månader. Jämfört med förra mätningen förväntas därmed uppgången ligga närmare än vad man tidigare bedömt.

• 43 procent av underleverantörerna har ökat omsättningen sedan föregående kvartal, vilket är en uppgång ökning jämfört med förra mätningen då 31 procent ökade omsättning.

• 46 procent bedömer att orderingången ökar i tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet 2013.

• Barometern visar att 65 procent av företagen kommer att behålla sin personalstyrka, medan 22 procent planerar att anställa. Bristen på utbildad arbetskraft är fortsatt stor, vilket 48 procent av företagen anger som ett problem.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)