JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brasilien stämmer Samsung för arbetsmiljöbrott
Den brasilianska regeringen slår ned på de dåliga arbetsförhållandena i koreanska Samsungs mobilfabrik i frihandelszonen Manaus i Amazonasområdet. Samsung stäms på 680 miljoner kronor i kollektiv skadeersättning.
Det brasilianska arbetsmarknadsdepartementet har uppmärksammats på de extrema arbetsförhållandena i Samsungfabriken där cirka 5 600 människor arbetar.

Enligt arbetsrättsorganisationen Reporter Brasil tvingas de anställda att arbeta upp till 15 timmar per dag i 27 dagar i sträck och utföra extremt monotona arbetsuppgifter på extremt kort tid.

Uppgifter som nämns i anmälan är bland annat att en anställd ska packa upp till 3 000 mobiltelefoner per dag och bara få 32 sekunder på sig att montera en mobiltelefon och 65 sekunder för att montera en tv-apparat.

Den allmänna åklagaren stämde i fredags Samsung på 250 miljoner relais i kollektivt skadestånd. Det motsvarar 680 miljoner svenska kronor.

Samsung svarar att man omedelbart ska sätta igång en undersökning och att man helt och fullt kommer att samarbeta med de brasilianska myndigheterna.

Bilden till höger är tagen av Alex Pazzuelo för Reporter Brasils räkning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)