JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk teknik navigerar Iphone och Android

Svensk teknik navigerar Iphone och Android

Linköpingsföretaget Senionlab ska utrusta Chiles största köpcentrum – Parque Arauco i Santiago –  med  inomhusnavigering för smartmobiler. Det är företagets första lösning för Iphones och andra iOS-plattformar som nu installeras. Sedan tidigare har företaget försett 50 köpcenter i Singapore med inomhusnavigering för Android-telefoner.
 – Det här är ytterligare ett genombrott för oss. Vi är unika med den här typen av inomhusnavigeringslösning för iOS och den här versionen kommer att möta den växande efterfrågan och intresset för inomhuspositionering över hela världen, säger Christian Lundquist, vd på Senionlab, i ett pressmeddelande.

Senionlab utvecklar mjukvarulösningar för inomhusnavigering utan basstationer. Till en början enbart för Android, men numera har företaget en helhetslösning som även inkluderar Iphone. Med hjälp av mobilens sensorer och kommunikation över wifi eller bluetooth kan användaren bestämma sin position i stora lokaler.

I byggnader där det inte finns wifi, exempelvis parkeringshus och industriella miljöer, kan  Senionlabs egenutvecklade bluetooth-modul sättas upp i ett nätverk. Därmed går det att navigera även där.

I det chilenska köpcentrumet Parque Arauco används idag en app som enbart ger en karta. Nu ska app-tillverkaren Acid addera Senionlabs lösning så att besökaren kan se var på kartan de befinner sig samt få interaktiv navigeringshjälp.

Senionlab är antaget till företagsinkubatorn Lead i Linköping.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)