JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Carl Icahn på hugget - först Dell, nu Apple

Carl Icahn på hugget - först Dell, nu Apple

Den gamla företagspiraten Carl Icahn avslöjar på Twitter att han byggt upp en position i Apple och förklarade att Apple är extremt undervärderat. Samtidigt utmanar han Michael Dell om kontrollen över Dell.
– Vi har för närvarande en stor aktiepost i Apple Vi anser att företaget är extremt undervärderat, skrev Carl Icahn på sitt Twitterkonto i går.

Enligt bedömare på aktiemarknaden handlar det om en aktiepost värd cirka 1 miljard dollar som förvärvats under ett par månaders tid. Det är dock ingen stor procent av Apples börsvärde, bara en kvarts procentenhet.

Carl Icahn har överraskat övriga finansvärlden med att hålla grytan kokande på Twitter, på samma sätt som sin svenska namne Carl Bildt som släpper utrikespolitiska nyheter på Twitter innan han informerar någon annan.

I ytterligare ett ”tweet” säger Icahn att han hade en givande diskussion med Apples vd Tim Cook och att han framförde sin åsikt att ett större återköp av aktier vore det bästa för Apples aktiekurs just nu.

Apple har redan aviserat ett gigantiskt återköp av aktier.

Efter nyheten om Carl Icahns aktiviteter har Apples aktiekurs stigit kraftigt. Kursen ligger nu strax under 500 dollar per aktie och Carl Icahn anser att 600 dollar är ett rimligt värde på Appleaktien.

Carl Icahn har utmanat Dellgrundaren Michael Dell i hans försök att köpa ut Dell från börsen med hjälp av investmentbolaget Silver Lake. (Länk till Elektroniktidningens artikel).

Också i den affären, som ännu inte är avgjord, använde Icahn Twitter för att argumentera för sin sak och höja intresset för sin aktion.

Carl Icahn hade också ett finger med i spelet när Motorola sålde sin patentportfölj till Google härom året och har också försökt stöpa om EDA-bolaget Mentor Graphics (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)